Már a Samsungnak is van csodaakkuja

Origo.hu 2017. november 28.

A szokásosnál több energiát képes tárolni, és sokkal gyorsabban tölthető.

Szinte minden évre jut egy vagy kettő bejelentés, hogy hatalmas áttörés történt az akkumulátoros technológiákban, ám sajnos ezek igen ritkán és lassan jutnak el a fogyasztói piacon kapható eszközökbe. Most épp a Samsung kutatási és fejlesztési központja dobott egy csontot a hosszabb üzemidejű okostelefonokra vágyóknak.A vállalat bejelentése szerint sikerült kifejleszteni és szabadalmaztatni egy új típusú Li-Ion akkumulátort, amely a megszokott modellekhez képest 45 százalékkal több energiát képes tárolni, ráadásul ötször gyorsabban tölthető. A cég szerint a Galaxy Note 8-ban lévő akku gyorstöltése olyan egy órát vesz igénybe, ám ha az új típusú telepe lenne a készülékben, akkor negyed óra sem kellene a mutatványhoz.
 
További érdekesség, hogy elméletileg jól skálázódik a technológia, így elektromos meghajtású autókba szánt akkucsomagokban is használható lehet.
 
A Samsung egyelőre inkább nem beszélt arról, hogy a „grafén labdácskákkal" felturbózott csodaakkuja mikor kerülhet tömeggyártásba, ami alapján a belátható jövőben nem érdemes számítani a megjelenésére.
 
Forrás: Origo.hu