Talajban lebomló akkumulátort fejlesztettek ki

Kisalfold.hu 2018. február 19.

Műtrágyákban is alkalmazott vegyületekből készül és a környezet károsítása nélkül bomlik le.

Környezetbarát, a talajban a környezet károsítása nélkül lebomló akkumulátor kifejlesztését jelentette be hétfőn a japán NTT távközlési vállalat.
 
A Nippon Telegraph and Telephone Corp. (NTT) szerint a hálózatra kapcsolt eszközök és alkalmazások számának növekedésével előbb-utóbb gyakorlatilag kivitelezhetetlenné válik minden egyes, a különböző készülékeket működtető akkumulátor begyűjtése és szakszerű feldolgozása, újrahasznosítása.A horganyt, ritkaföldfémeket és más, a környezetre káros elemeket tartalmazó hagyományos akkumulátorokkal ellentétben az NTT által kifejlesztett akkumulátor egyebek között a műtrágyákban is alkalmazott vegyületekből készül és a környezet károsítása nélkül bomlik le.
 
Az új akkumulátor áramtároló kapacitása azonban egyelőre jóval elmarad a hagyományos akkumulátorokétól, ezért továbbfejlesztést igényel. Az NTT emellett az akkumulátorhoz hasonlóan, a talajban környezetkárosítás nélkül lebomló különféle szenzorok kifejlesztését is tervbe vette IoT-alkalmazások (a dolgok internete) számára.
 
Forrás: Kisalfold.hu