Telefontöltő külső akkumulátorokat dobott piacra a Tesla, rögtön rákaptak a vásárlók

Hvg.hu 2017. november 21.

Miközben a világ az elektromos kamionra és a Roadster 2-re figyelt, két különleges eszköz is megjelent a Tesla kínálatában. A külső akkumulátorok kapacitásukat tekintve nem a legnagyobbak, de dizájnban egész biztosan ott vannak a topon.Valószínűleg nem túlzás azt állítani, a Tesla múlt pénteki bejelentése nemcsak autóipari, technológiai szempontból is mérföldkőnek számít. Nemcsak azért, mert Elon Musk az elektromos kamion mellett a Roadster 2-t is bemutatta, hanem azért is, mert előbbi 800, utóbbi 1000 km-t tud megtenni egyetlen feltöltéssel. Volt azonban egy harmadik eszköz is, amit bemutattak, ám erről jóval kevesebben tudnak.
 
A Tesla a két elektromos jármű mellett egy külső akkumulátorról is lerántotta a leplet, ami bármilyen készüléket képes tölteni, ami microUSB-csatlakozóval van ellátva. A powerbank 3350 mAh-s, külsőre pedig a Tesla Supercharger-töltőire hasonlít. Az árát 45 dollárra (kb. 12 ezer forint) lőtték be, rossz hír viszont, hogy már mindegyik elkelt, legalábbis az első készletből.
 
A cég emellett egy másik külső akkumulátort is készített, szintén 45 dolláros áron (és szintén 3350 mAh-s kapacitással), amivel már sima USB-n keresztül lehet tölteni a készülékeket. Ahogy az előzőből, úgy ebből sem lehet már rendelni.
 
Forrás: Hvg.hu