Új elektromos autót mutathat be hétfőn a Tesla

Hvg.hu 2016. október 12.

A rögtönzött bemutató körül óriási a titkolózás, sokan viszont egy új modellt érkezését sejtik az esemény mögött.

Napok óta egy Twitter-bejegyzés tartja lázban a Tesla és az elektromos autók rajongóit. Elon Musk vasárnap délutáni üzenete szerint október 17-én – azaz jövő hétfőn – bemutatót tart majd a cég, amikor is egy "váratlan" termékről rántják majd le a leplet. Hogy mi lehet az, egyelőre senki nem tudja, a Tesla kommunikációs csatornáin egy szó sem esik a bejelentésről, és még csak szivárogtatásról sem érkeznek hírek. Szóval a titoktartás – egyelőre – jól sikerül. Az autós társadalom viszont már kombinál.
 
Az Auto Expressnek egész konkrét elképzelése is van arról, mi érkezhet október 17-én. Szerintük Elon Muskék a régóta pletykált, sőt, készülőben lévő elektromos SUV-ról fogják lerántani a leplet. A modellnek korábban már a nevét is megerősítették, a találgatásnak pedig alapot adhat az a tervezet, amit nemrég maga Elon Musk vázolt fel a következő 10 évre.
 
© AutoGuide
 
Ebben nemcsak elektromos SUV, de kisteherautó, teherautó és busz is szerepel. Ugyanakkor nem valószínű, hogy utóbbi három közül bármelyiket is most mutatnák be, így sokkal elképzelhetőbb, hogy tényleg az elektromos SUV érkezik.