Újabb szereplő a villanyautó-piacon

Vezess.hu 2017. január 3.

Országúti luxuscirkáló helyett városi villanytörpét épített egy amerikai start-up vállalkozás. Az Eli Zero műszaki részletei még nem ismertek.

Miközben a Tesla és új kihívója, a Faraday Future azon csatároznak, hogy melyikük tudja megépíteni a legkényelmesebb, legfényűzőbb, legnagyobb hatótávolságú elektromos szedánt, a spektrum másik végén is mozgolódás támadt: a Renault Twizy alig-autó kapott ellenfelet egy amerikai start-up vállalkozás terméke képében.


Az Eli Zeróról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Las Vegasban, a CES szórakoztatóelektronikai szakkiállításon rántják le róla a leplet. Az persze már a képekről látszik, hogy parányi és minimalista jószágról lesz szó, olyasmiről, amivel például a Smart Fortwo EV-től hódíthatna el ügyfeleket a cég.
 
A kifejezetten városi, belvárosi közlekedésre alkalmas Zero határozottan jól néz ki, hatalmas szélvédővel, jópofa hűtőmaszkkal (aminek ugye egy villanyautón semmi értelme), LED-es lámpatestekkel.
 
A gyártó cég szerint a kétszemélyes (bár a padszerű utasülés akár 2,5 személy elhelyezését is lehetővé teheti) Eli Zero forradalmasíthatja a városi közlekedést, és újraalkotja az elektromos autó fogalmát – nagy szavak, de majd meglátjuk, mi fejlődik ki az ötletből.
 
Szerző: Svékus Gergő