1000 km a hatótávja, és 400-zal megy: itt a Tesla új elektromos autója

Hvg.hu 2017. november 17.

Elon Musk cége mindig képes megdöbbenteni publikumát. A cilinderükből most egy kétüléses sportautót húztak elő váratlanul.

 
A Tesla nagyszabású esti prezentációjának fő műsorszáma a márka félig önvezető elektromos kamionja volt, de a show végén, ahogy azt kell, rátettek még egy lapáttal, és bemutatták a Tesla Roadster 2-t.
 
 
Talán nem mindenkinek ismert, de ezzel az újdonsággal tulajdonképpen visszatér a gyökereihez a Tesla. Egy ilyen, vagyis sokkal szerényebb képességű autó volt ugyanis a kaliforniai márka első autója. Ezért is indokolt az újdonság jelölésben fellelhető 2-es szám.
 
A Tesla megint nem viccel, a piac legesleggyorsabb autóját akarják kínálni. Ennek a modellenek a szíve egy 200 kWh-s akkupakk, amellyel vélhetően nem csak pár kilométer erejéig lehet élvezni az elképesztően energiazabáló száguldást, amit ez a kocsi ígér. Nem kevesebbet kínálnak, mint 1,9 másodperces gyorsulást 0-ról 96 km/h-s tempóra, és valamivel 400 km/h feletti végsebességet.
 
A kocsi, mint a közzé tett videóból és a képeken látszik, nem kicsit futurisztikus. Az összkerékhajtású autó, ha kész, valóban kenterbe verheti a jelenlegi konkurenciát. A Bugatti Chiron 2,3 másodperces, vagy a Dodge Demon 2,3 mp-es ideje, netán egy Porsche 918 Spyder 2,5 másodperce is komolytalan az ígért 1,9 másodperces időhöz képest. EZ a mai F1-es autók színvonala, egyértelműen.
 
Természetesen az is sejthető, hogy a 200 ezer dolláros autó – 54 millió forint – komoly tempóval nem fog 1000 kilométert megtenni egy feltöltésre, ami az elméleti hatótávja.
 
Forrás: Hvg.hu