376 kmh lett, maradhat? Újabb rekordot döntött a legszebb Tesla-rivális

Hvg.hu 2017. július 13.

Eddig is parádés teljesítményre volt képes a Lucid Motors által készített Air, az új tesztek alapján azonban a korábbi verzió teljesítményét is sikerült túlszárnyalni.

Alig néhány hónappal ezelőtt, valamikor április közepén dicsekedett el a Lucid Motors azzal, hogy a 7,5 mérföldes marysville-i tesztpályán sikerült 217 mérföld/órás, vagyis nagyjából 350 km/h-s sebességet elérniük az Air névre keresztelt modellel. A Tesla-riválisnak tekintett, elektromos autókat gyártó cég azt ígéri, az övék lesz a leggyorsabb elektromos autó a piacon. Úgy tűnik, nem a levegőbe beszélnek.
 

A Mashable beszámolója szerint az Alpha Speed Car nevű prototípuson tovább finomítottak, így ezúttal már 376 km/h-s sebességgel repesztett a kocsi. Ahogy ígérik: a közúton ennél jóval lassabb tempót lehet majd elérni az autóval, hiszen szoftveresen korlátozzák majd a teljesítményét, ettől függetlenül azonban így is megsüvegelendő a teljesítménye.
 
A mostani beállításnál frissítették a légrugózáshoz fejlesztett szoftvert, az elöl dolgozó elektromotort (összesen kettő van benne, a másik a hátsó tengelynél), valamint a jobb légellenállás érdekében a kerekeket is lecserélték. A végsebessége a GPS-adatok szerint 376,7 km/h-ra volt.
 
Hogy pontosan mekkora lesz a sebessége a szoftveres korlátozás után, azt egyelőre nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy a Tesla Model S esetében ezt a limitet a 248 km/h-ra jelenti.
 
További érdekesség, hogy a Lucid Motors szerint az ő autójuk 2,5 másodperc alatt éri el 0-ról a 100 km/h-s tempót, míg a Model S erre 2,28 másodperc alatt képes.
 
A Lucid 2018-ban dobja majd piacra az első modelleket, amelynek árazásáról itt írtunk korábban.