A Porsche nekifekszik az elektromos autók fejlesztésének

Vg.hu 2018. február 5.

A Porsche 6 milliárd euróra emeli az elektromos autók kifejlesztésére és gyártására szánt összeget, ebből az összegből részesül a már meglévő modellek elektromos változatának kifejlesztésére, illetve új elektromos autók létrehozása is – jelentette ki Oliver Blume, a cég vezérigazgatója. Mindeközben a német luxusautógyár nem mond le robbanómotoros járművei gyártásáról sem.


A Porsche német autógyártó megduplázza az elektromos autók kifejlesztésére és gyártására fordított összeget.
 
Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója azt mondta, hogy az elektromos autók kifejlesztésére és gyártására szánt összeget 6 milliárd euróra növelték az eredetileg tervezett 3 milliárd euróról.A vállalatvezető kifejtette, hogy az összeget részben a már meglévő modellek elektromos változatának kifejlesztésére, illetve új elektromos autók létrehozására költik.
 
A Porsche 2019 végére tervezi piacra dobni a Mission E elektromos autómodelljét, amiből kezdetben évi 20 ezer készül a cég zuffenhauseni üzemében. A Porsche más elektromos autókat is gyárt majd, amelyek lipcsei gyárában készülnek majd – mondta el a vezérigazgató.
 
Oliver Blume hangsúlyozta továbbá, hogy a Porsche nem mond le a belsőégésű motorral, így a dízelmotorral felszerelt autók gyártásáról sem.
 
A Porsche forgalma 2016-ban mintegy 22,3 milliárd euró volt, a tavalyi adatot márciusban hozzák nyilvánosságra.
 
Forrás: Vg.hu