A Volkswagen megépítheti a legnépszerűbb autója elektromos változatát

Hvg.hu 2017. január 21.

A Volkswagen tervezéséért felelős igazgató, Klaus Bischoff Amerikában árult el egy titkot.

Javában zajlik a Detroiti Autószalon, sőt, a hétvégén már véget is ér, azonban még így a végére is jutott egy érdekes információ, aminek valószínűleg minden Volkswagen-rajongó örülni fog. Klaus Bischoff, a német cég tervezésért felelős igazgatója a Carscoops információi szerint úgy nyilatkozott: bár még nincs végleges döntés, könnyen lehet, hogy megépítik a cég valaha volt egyik legnépszerűbb modelljének, a Bogárnak az elektromos változatát.
 
A kijelentést már csak azért is érdemes komolyan venni, mert a cég a dízelbotrány óta bejelentette, 2025-ig mintegy 30 elektromos modellel jönnek majd ki. Ebbe pedig bőven beleférhet a Bogár is.
 

© Volkswagen
 
A kocsi valószínűleg ugyanarra az MBQ-platformra épülne, mint az elektromos Golf. A németek egyébként korábban terveztek már elektromos Bogarat, egész pontosan a 2012-es Detroiti Autószalonon mutatták be, de a modell aztán valamiért eltűnt a süllyesztőben. A tanulmányautót lítium-ion akkumulátorral szerelték fel, ami 114 lóerős motort hajtott volna. A kocsi hatótávolságát akkor 160 km-re tervezték, amit mára minden bizonnyal átgondolnának a cégnél.