A kínai autó, amelyet 2019-től Németországban gyártanak

Automotor.hu 2017. április 24.

A Borgward Németországban fogja gyártani a plug-in és elektromos autóit, ezek közül lesz az első a BXi7-es elektromos szabadidő-autó.

A Sanghaji Autószalonon leplezték le a Borgward BXi7 elnevezésű, hálózatról tölthető hibrid hajtással rendelkező szabadidő-autót, amellyel kapcsolatban még az a hír, hogy ezt a modellt az európai piac számára a névadó márkának egykor otthont adó Bréma városában felépítésre kerülő üzemben fogják összeszerelni.
 


A BX7-es modell megjelenését kék kiegészítőkkel és gyémántmintás hűtőráccsal alakítják át az akkumulátoros-elektromos változat kedvéért, a töltőnyílás-fedél alatt, a bal hátsó sárvédőn helyezik el a kétféle elektromos csatlakozást (normál/villámtöltés).
 
A rendszerteljesítmény 272 LE/400 Nm, az elméleti hatótávolság meghaladja az 500 km-et, a 100 km/h-s sebességet 6,5 másodperc alatt éri el a Borgward BXi7-es és 200 km/h az elektronikusan korlátozott csúcs. Kínában még az idén megkezdik a forgalmazást, Európában 2019-től lesz választható ez a villanymotoros szabadidő-autó.
 
Szerző: Lővei Gergely