Ez érdekes lesz: elektromos Golf GTI-t készíthet a Volkswagen

Hvg.hu 2017. január 15.

Jurgen Stackmann, a Volkswagen értékesítési és marketingvezetője szerint nincs semmi elképzelhetetlen az elektromos sportkocsiban.

Tavaly ünnepelte negyvenedik évfordulóját a Volkswagen legendás sportkompaktja, a Golf GTI, amit máig a kategória etalonjaként emlegetnek. Az igen jól eltalált autó komoly teljesítményre képes, amit természetesen belső égésű motorral ér el. A jelek szerint azonban új generációban gondolkodik a Volkswagen.
 
Az Autoevolution jelentése szerint Jurgen Stackmann, a cég értékesítési és marketingvezetője a minap arról beszélt, hogy az elektromos GTI egyáltalán nem a földtől elrugaszkodott gondolat, amit a közeli jövőben meg is valósítana a cég. Sőt, szerinte sokkal nagyobb esély van erre, mint egy elektromos kisbusz elkészítésére.
 

© Autoevolution
 
Persze a Volkswagennél mostanában nagyon ráfeküdtek a villamosításra, hiszen a dízelbotrány nagyon nem tett jót a cégnek. Hogy pontosan mikor lehet belőle valóság, nem tudni, de az eddigi koncepciókat nézve 2022-nél hamrabb biztosan nem. Teljesítményben valahol a Tesla Model 3 környékére lőnék be.