Ha már unja és gyengének találja a Teslát, ezt az autót nézze meg

Hvg.hu 2017. március 16.

A Lucid Motors elektromos autója igen tetszetős, és hamarosan végre több változatban is kapható lesz.

Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteget lehetett hallani egy új Tesla-riválisról, a Lucid Motors-ról. Az igen komoly tervekkel rendelkező vállalat első modellje, a Lucid Air nem titkoltan a Tesla Model S ellenfele kíván lenni, már ha egyszer végre valamikor forgalomba fog kerülni. A gyártó szépen lassan csepegteti az információkat az újdonságról, melynek most végre az alapára és az akkumulátor-kapacitás opciói is kiderültek.
 
© Lucid Motors
 
Míg korábban arról pletykáltak, hogy a négyajtós Air 100 ezer dollárnál drágább lesz, addig a Lucid most arról számolt be, hogy az alapmodell kezdőára 52 500 dollár, vagyis átszámítva mintegy 15,4 millió forint lesz. Ezzel a 400 lóerős teljesítményű, tisztán elektromos meghajtású és akár önvezetésre is képes autóval egy feltöltéssel mintegy 385 kilométeres távolságot lehet majd megtenni.
 
Aki több pénzt áldozna, annak remek választás lehet az 500, illetve 640 kilométeres hatótávolságú változat. Az összkerékhajtású csúcsmodell dupla motorja 1000 lóerős teljesítményt fog produkálni, és többek közt teljesen aktív futómű és huszonkilenc hangszórós hifi is lesz benne. És hogy meddig tart majd vele a 0-ról 100-ra történő gyorsítás? Nos, mindössze 2,5 másodpercig.