Jól pörögnek az eladások: nagyszerű sikert ünnepel a BMW

Hvg.hu 2016. november 6.

A bajorok elektromos autója három évvel ezelőtt debütált, ami iránt azóta is folyamatos a kereslet.

A BMW 2013 novemberében állt elő először az elektromos BMW-jével, az i3-mal, ami gyakorlatilag megalapozta az i-szériát. A kisméretű elektromos autót már mi is teszteltük, a napokban pedig egy ünnepélyes bejelentést tett a cég: már több mint 100 ezer darabot adtak el az elektromos és a hibrid autókból.A Motoroids beszámolója szerint a BMW jelenleg hét modellt kínál a piacon, amibe már az i-széria is beletartozik, ami jövőre nyolcra bővülhet a plug-in hibrid Mini Countryman bemutatásával. Mindezek mellett a jövőben a legvadabb BMW kabrió változata is érkezhet, igaz, csak 2018-ban. A tisztán elektromos Mini 2019-ben, a szintén nullemissziós BMW X3 pedig 2020-ban mutatkozhat be a nagyközönség számára. A forradalminak ígért BMW iNext-ről 2021-ben rántják majd le a leplet.
 
A BMW AG igazgatótanácsának elnöke, Harald Krüger szerint az i-sorozat továbbra is a cég fejlesztéseinek mozgatórugója lesz. A szakember szerint az elektromos hajtásláncok terén már jól áll a BMW, a jövőben pedig az önvezető autók fejlesztésére is szeretnének legalább ekkora hangsúlyt fektetni, ami a BMW iNextben köszönhet majd vissza.
 
Ami a számokat illeti: a BMW i3-ból több mint 60 ezer darab kelt el, az i8-ból pedig több mint 10 ezer darabot szállítottak le.