Közel a világvége: elektromos kabrió a Bentley-től

Hvg.hu 2017. március 8.

A fosszilis üzemanyagok pusztításával a jelek szerint még a Bentley is le kíván számolni. Egyelőre szerencsére csak egy koncepcióautó erejéig.

A szupercsendes, lényegében teljesen hangtalan suhanás és az elképesztő gyorsulás jól megél egymás mellett, amire ékes bizonyíték például a Tesla Model S. A Bentley vélhetően pont ezt a két tényezőt irigyelte meg, amikor a cég vezetői fejükbe vették a Genfi Autószalonon a nagyközönség elé tárt EXP12 Speed 6e megalkotását.
 

© Bentley
 
Az EXP12 Speed 6e a nemes brit gyártó első teljesen elektromos meghajtású járműve, ami nem titkoltan az egy évvel korábban debütált, hibrid meghajtású EXP10 Speed 6 Concept kupéra épül. Az ezúttal már nyitható tetős újdonság vonalvezetése igen tetszetősre sikeredett, bár a szépségébe enyhén belerondítanak a márka védjegyének tekinthető méretes első körfényszórók. A hűtőrácson lévő megvilágított 6-os logó enyhén bazári hatást kelt, az utastérben lévő nagyfelbontású OLED kijelzőket viszont vélhetően gyorsan megszeretnénk a hétköznapi gyakorlat során.
 
A gyártó nem nevezte meg az EXP12 Speed 6e egy feltöltéssel elérhető maximális hatótávolságát. A cég képviselői azonban annyit elárultak, hogy semmi akadálya annak, hogy megállás nélkül eljussunk Londonból Párizsba (435 km), vagy Milánóból Monacóba (300 km). Az árcédulán szereplő összegről nincsenek információnk, mint ahogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az elektromos Bentley kabrió mikor és pontosan milyen formában érkezhet meg a kereskedésekbe.