Lebukott a BMW i5? Így nézhet ki a bajorok elektromos családi autója

Hvg.hu 2016. október 4.

Kiszivárogtak a szabadalmi képek a leendő elektromos autóról.

Néhány éve már bedobták a hírt a bajorok, hogy a palettájukat az i3 és az i8 mellett egy új i-modellel, az i5-tel szeretnék bővíteni. Ennek viszont már közel három éve, azóta pedig nem sokat lehetett hallani a németek családi elektromos autójáról. Most azonban újra izgalomba jött a BMW-társadalom, a japánoktól ugyanis kikerült néhány előzetesen készített grafika, amin minden valószínűség szerint a készülőben lévő modell látható – számolt be róla a Carscoops.
 
A képeken első ránézésre is látszik a BMW-re jellemző szokásos hűtőrács, oldalról viszont a Tesla Model X jut elsőre az ember eszébe. Hátulról is ismerős lehet, a lámpák ugyanis az i3-éra emlékeztetnek. Sőt, ha jobban megnézi az ember, a kocsi egészében is olyan, mint egy szteroidokon hizlalt i3.
 
© Carscoops
 
© Carscoops
 
Az év elején egyébként a BMW megerősítette, valóban dolgoznak egy új i-modellen, de ennél többet nem lehet róla tudni. Mivel a korábbi információk alapján ez egy családi autó lesz, így könnyen lehet, hogy a most népszerű SUV-ok és crossoverek piacára lépnének be a bajorok e-fronton is. A renderelt képek egyébként hasonlítanak arra a látványtervre, ami 2013 végén jelent meg, így ez is jó támpont lehet a kocsi jövőbeni kinézetéhez. Azért reméljük, az akkor emlegetett hatótávon fejlesztenek majd egy kicsit.