Legyorsulja az új, elektromos Ampera-e az Opel versenyautóit is?

Hvg.hu 2016. szeptember 12.

A Párizsi Autószalonon debütáló újdonság elektromotorja 204 lóerőt és 360 Nm maximális nyomatékot produkál, így komoly meglepetést tud okozni a nála jóval erősebb autóknak is.

Az októberi Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét az új, teljesen elektromos hajtású Opel Ampera-e, amely az ígéretek szerint hatótávban, teljesítményben és árazásban igyekszik majd lepipálni a konkurenciát.A teljesítmény kapcsán sportos menetdinamikát emlegettek a sajtóközleményben, ami betudható az ilyenkor szokásos költői túlzásnak, azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy a lemezei alatt lapuló 204 lóerőt és 360 Nm nyomatékot produkáló elektromos hajtáslánc tényleg képes lehet mosolyt csalni a sofőr arcára.
 
Legfőképp annak köszönhetően, hogy a csúcsnyomaték a gázpedál lenyomásától kezdve rendelkezésre áll, nem úgy, mint egy belsőégésű motor esetén, ahol csak egy bizonyos fordulatszám-tartományban jön meg az erő.
 
Az Opel marketingesei igyekeznek is kidomborítani ezt a tulajdonságát, ezért az Ampera-e-t bedobták egy gyorsulási versenyre az Astra TCR és az ADAM R2 versenyautó, valamint az Insignia és a Corsa OPC ellenében. A távot okosan 30 méterre korlátozták, így igazán látványos lett a végeredmény.