Már látni: ilyen lesz a Mercedes elektromos SUV-ja – videó

Hvg.hu 2016. szeptember 27.

A németek egy rövid, de annál izgalmasabb videót villantottak az érkező autóról.

Küszöbön az év egyik legjobban várt autós eseménye, a Párizsi Autószalon, és ahogy azt ilyenkor már megszokhattuk, az autógyártó cégek sorra jönnek ki a bemutatás előtt álló autójuk "étvágygerjesztő" videójával. A korábbiakat itt bárki megnézheti, a Mercedes-rajongóknak pedig van egy jó hírünk: a németek is előálltak a saját videójukkal.


A rövid, alig 14 másodperces kis előzetesben az autó külsejéből és belső teréből is villantottak egy-egy részletet. Az autó tervezésekor nem spóroltak a kék megvilágítással, amivel egyértelműen tudatja a világgal a Mercedes: ez egy 100 százalékban elektromos autó.
 
Hogy pontosan mi lesz a neve, azt egyelőre még nem tudni, sejtések viszont már vannak: a cég lefoglalta az EQ és az EQG rövidítéseket is, ami valószínűleg az electric és a quattro szavakra fog utalni. Emellett lestoppolták az EQ Inside, az EQ Boost és az EQ Generation neveket is. Megértjük, jól is cseng mindegyik.
 
A párizsi eseményen egyelőre csak egy koncepciót mutatnak majd be a németek, a piacra 2019-ben kerülhet a kocsi. Árról még beszélni is korai.