Mától percenként 65 forintért kaphat bárki Budapesten elektromos autót!

Automotor.hu 2016. november 22.

November 22-én hivatalosan is elindult a GreenGo elnevezésű szolgáltatás, mellyel bárki, aki jogosítvánnyal rendelkezik, szerezhet magának egy elektromos autót Budapesten.

„Jó lenne egy olyan autóban ülni, amelynek csak az előnyeit élvezheted? Ami csak akkor a Tiéd, amikor szükséged van rá? Ami után nem kell rendszeresen csekkeket befizetni? Aminél nem kell benzinre költened? Aminél nem kell aprót hordanod vagy SMS-sel parkolnod? Amit nem kell neked időről-időre kitakarítani? Akkor a GreenGo e-carsharing szolgáltatását éppen Neked találtuk ki!” – mutatja be az elképzelést a greengo.hu.A GreenGo tulajdonképpen a Mol Bubi autós változata, bárki regisztrálhat, akinek van bankkártyája és jogosítványa. A regisztrációs díj, melyet egyszer kell kifizetni, 4900 forint, erre jön még rá egy 1000 forintos díj, amiért cserébe kapunk 30 perc ingyen autózást.
 
A rendszer applikációval működik okostelefonokon, térképen látjuk, hol van a közelben autó, amit le is foglalhatunk azonnal, így 30 percet kapunk, hogy az appra kapott PIN-kóddal kinyissuk az autót, majd elkezdjük használni.
 
A szolgáltatás havidíja 990 forint, valamint percenként 65 forint, mikor nálunk van az autó és vezetjük. A flotta kizárólag Volkswagen e-Up kocsikból áll, amik jelenleg Budapesten, egy adott zónán belül vehetők fel és rakhatóak le.
 
Ha parkolásra állítjuk az applikációt, akkor más nem viheti el előlünk az autónkat – ilyenkor csak 15 forintot kell fizetnünk percenként – , ha azonban befejezzük a használatot, máris bepattanhat a következő kuncsaft. Ha pedig lemerül a Volkswagen, már jönnek és a cégtől és viszik tölteni.
 
Ha még többet szeretne megtudni a GreenGóról, ezen a linken tájékozódhat!