Mostantól pénzt kér a Tesla azért, amit eddig ingyen adott

Hvg.hu 2016. november 8.

Aki jövőre vásárol Teslát, annak számolnia kell némi pluszkiadással is.

A Tesla sikeres eddig nemcsak abban állt a tengeren túl, hogy minden riválisánál jobb paraméterekkel rendelkező elektromos autót épített, hanem abban is, hogy ingyenesen lehetett tölteni a kocsikat a kiépített Supercharger hálózaton. Elon Muskék a cég blogján jelentették be, hogy ez a dolog 2017-től változni fog.A jövő évtől kezdve az új Tesla-tulajdonosok évente csupán 400 kWh elektromos áramot tölthetnek ingyen az autóba, ami körülbelül 1600 km megtételére elegendő. Ezen túlmenően már fizetni kell a "tankolásért", ahogy ők fogalmaznak "egy csekély összeget".
 
Hogy mekkora lesz ez az összeg, azt egyelőre nem árulták el, annyit viszont már most jeleztek, hogy jóval olcsóbb lesz feltölteni az autót, mint egy benzinkúton teletankolni. Ráadásul a díjaszabást úgy határozzák meg, hogy a töltőoszlopok soha ne termeljenek profitot, vagyis a Tesla nem ebből akarja magát megszedni.
 
Mindez a Model 3 leendő tulajdonosait azért sem vágja mellbe, mert Elon Musk már az év elején leszögezte, hogy a Model 3 számára nem lesz ingyenes a töltés.