Motorbőgés nélkül: idén indulhat a hangtalan Teslák versenysorozata

Hvg.hu 2018. február 5.

A Model S közismerten nem szenved hiányt erőben, így logikus lépés, hogy igazi versenyautót faragnak belőle.

A világháló tele van azokkal a videókkal, melyekben tisztán elektromos meghajtású Tesla Model S-ekkel gyorsulnak le hagyományos benzinmotoros sportkocsikat. Ez jól mutatja, hogy milyen komoly teljesítmény rejtőzik az amerikai vállalat villanyautójában, mindeddig azonban nem készült igazi versenyautó a népszerű Teslából.
 
Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy az FIA végre áldását adta arra az Electric GT Racing Series nevezetű versenysorozatra, mely kizárólag Tesla Model S-eket vonultat fel, és amely engedélyeztetését már két éve kezdték meg a szervezők. Az új szériában várhatóan erősen módosított Tesla Model S P100D-k állnak rajtvonalhoz, melyek teljesítménye mintegy 780 lóerő körül alakul.

 
 
© Electric GT Racing Series
 
A versenyautó első töréstesztjeit már végre is hajtották, most pedig arra várnak a szervezők, hogy minél több csapat leadja a nevezését. Amennyiben minden jól megy, akkor még az idén kezdetét veheti az új versenysorozat, melynek keretein belül várhatóan jelenlegi és korábbi F1-pályákon gördülnek majd aszfaltra a Teslák. A versenyhétvégéken a tervek szerint három időmérőt és két 60 kilométeres versenyt tartanak majd.
 
Forrás: Hvg.hu