Mozgó iroda az új home office?

Hvg.hu 2016. október 27.

A Nissan rendezett be irodának egy kisbuszt, amelyet minden olyan eszközzel felszerelték, amire egy digitális nomádnak szüksége lehet. Ráadásként még elektromos is a jármű.

A Nissan nemrég felkérte az angliai székhelyű Studio Hardie tervezőcsapatot, hogy készítsenek az e-NV200-ból egy guruló irodát. Az ötlet hátterében az állt, hogy a japánok szerették volna megmutatni az elektromos kisbuszukban rejlő lehetőségeket, ami első hallásra picit erőltetettnek tűnik, de a végeredmény meglepően használhatónak és praktikusnak.

A Workspace nevet viselő kisbuszt minden olyan eszközzel felszerelték, amire egy modern digitális nomádnak szüksége lehet: van benne kihajtható íróasztal, érintőképernyős számítógép, vezeték nélküli internet, vezeték nélküli okostelefon-töltő, valamint Bluetooth-szal vezérelhető audiorendszer.
 
Természetesen az irodista legjobb barátja, a kávéfőző sem hiányozhat a csomagból, amiből ráadásul egy barista minőséget produkáló, krómozott gépecske került az asztalra, így garantált a napi koffeinadag. Megemlítendő továbbá, hogy egy apró hűtőszekrény is helyet kapott, a pontot az i-re pedig az ajtóra akasztható, összecsukható kempingbringa teszi fel, a hozzá illő kiegészítőkkel és szerszámokkal.
 
Már csak egy zöld rendszám hiányzik róla és irány Budapest belvárosa, ahol parkolási díj nélkül bárhol leparkolhat, beleértve valamelyik ingyenes töltőállomást is, a munka végeztével pedig vagy továbbáll, vagy elkarikázik valahová a kempingcangával.