Na, melyik lett az elektromos autók új királya?

Hvg.hu 2017. január 10.

A Faraday Future nemrég bemutatott autója nagyon jó paraméterekkel rendelkezik, egy infografikán most azt is látni, mennyit ver a mezőnyre.

Alig egy hete mutatták be a Las Vegas-i elektronikai szakkiállításon (CES) a kínai Faraday Future első modelljét, amiről már előzetesen is azt sejtették, rá fog verni a legnagyobb riválisnak tekintett Teslára. Hogy népszerűségben ez valóban így lesz-e, azt egyelőre nem tudni (bár az eladási számok alapján nem tűnik elképzelhetetlennek), azonban papíron a teljesítményével tényleg lekörözi az amerikaiakat. Ezzel együtt pedig mindenki mást is.
 
A Statista készített egy infografikát arról, melyik gyártó melyik elektromos autójának mekkora a hatótávolsága. Ezek alapján jól látszik, tényleg a Faraday Future FF91-es modellje viszi a prímet, és még a legnagyobb akkumulátorcsomaggal szerelt Tesla is csak a második helyre került. Az adatok természetesen mérföldben értendők.
 

© Statista
 

A lista egyébként nem teljes, lemaradt róla például a Nissan Leaf, ami a gyári adatok szerint nagyjából 120 mérföld (kb. 200 km) megtételére képes, így a BMW i3 után még simán befért volna.
 
Ettől függetlenül érdekes lesz látni, hogyan alakul majd a következő években az e-autók iránti érdeklődés, és melyik kocsi lesz a favorit.