Ennél kisebb elektromos robogó aligha van

Hvg.hu 2016. november 13.

Kicsit olyan is, mint egy óvodás összeszerelő-készlet motorra hasonlító végterméke, de a Motorchimp éppen ettől lehet menő.

A szingapúri Vanda Electrics, alig 1076 milliméteres, 614 mm széles, valamint 750 mm-es tengelytávú kis motorján lehet, hogy tényleg úgy fest egy felnőtt, mint majom a köszörűkövön, de az alumínium és acél szerkezet elég strapabíró. A vázban még a lítium-ion akkupakk is elfért.


© Motochimp
 
A 350 watt teljesítményű és 48 voltos feszültséggel üzemelő rendszer a hátsó kereket hajtja. A Motochimp, a látszat ellenére az egészen elfogadható 30 km/h-s tempóra is képes. Állítólag, egy óra alatt feltölthető hálózati áramforrásról is, és nagyjából 60 km-t el lehet vele rohangálni. A meglepő dizájn sem véletlen, hiszen egy 10 éves kislány guruló bőrönd rajzait vették át. Az egész szerkezet leggyengébb pontja az ára, ami 2000 dollár – 570 ezer forint – szinte kizárt, hogy tömegek vásárolják majd.
 
Az autógyártók is rendre próbálkoznak valamiféle közlekedési kiegészítő eszközzel, a legutóbb például a megújult Peugeot 3008-ashoz kínálnak egy kis villanymotort. De ugyan így egy-két éve a Mini vetette fel, hogy kismotort is adna kocsijaihoz.