Megváltozik egy legenda: 5 év múlva jönnek az elektromos Harley-Davidsonok

Hvg.hu 2016. június 14.

A cég úgy döntött, belevág az elektromos motorok gyártásába.

Az már nagyjából mindenkinek nyilvánvalóvá vált, hogy néhány éven belül már az elektromos autók dominálnak majd az utakon, és a tömegközlekedést – de könnyen lehet, hogy még a teherszállítást is – az ilyen hajtáslánccal szerelt gépek határozzák majd meg. Most már azonban biztos, hogy a négykerekűek mellett az egyik legikonikusabb kétkerekű is elektromos változatot kap.A Milwaukee Business Journal alapján az Autoblog azt írja, a Harley-Davidson 5 éven belül bemutatja az elektromos motorkerékpárját. A hírt nem más mondta el, mint Sean Cummings, a márka globális kereskedéséért felelős alelnöke.
 
A cég két évvel ezelőtt indította el a LiveWire nevű projektjét, hogy megnézzék, hogyan reagálnának a fogyasztók egy ilyen innovatív megoldásra. A jelek szerint pozitív volt a fogadtatás, mert úgy tűnik, megindul a motor gyártása.
 
Az információk szerint a 74 lóerős gép 70 Nm nyomatékkal bír majd, a végsebessége pedig 150 km/h-ra lehet. A 0-100 km/h- sprintet 4 másodperc alatt éri el, a felöltése pedig 3,5 órán át tart majd. Az akkumulátor 85 km-re elegendő energiát tud majd tárolni.