Mostantól itt is lehet elektromos autót tölteni

Origo.hu 2017. február 8.

Idén országszerte 60 Príma élelmiszerüzlet használ teljes egészében megújuló energiaforrásból származó áramot, az MVM Partner Zrt. és a CBA Kereskedelmi Kft. által kötött stratégiai együttműködés eredményeképpen. A megállapodás részeként szerda délelőtt átadták az első közös e-töltőállomást Budapesten.

Környezetbarát megoldások
 
Szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót Lázár Vilmos, a CBA elnöke és Szentirmai Tamás, az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója, az újpesti metró végállomásánál lévő Príma élelmiszerüzlet parkolójában. A sajtótájékoztatón kiderült, az idei évben 60 Príma élelmiszerüzlet fog 100 %-ban megújuló energiaforrásból származó villamos energiát használni.
 
A megállapodás részeként az újpesti üzlet parkolójában átadták az első közös e-töltőállomást is, melyet a vásárlók teljesen ingyen vehetnek igénybe.
 
Lázár Vilmos, a CBA Kereskedelmi Kft. elnöke beszédében kiemelte: a Príma Üzletlánc számára működése során meghatározó az energiatudatosság, ezért kiemelten fontosak cégünk életében a zöld fejlesztések, a környezetbarát megoldások.
 
Egy óra alatt feltöltheti autóját
 
A fali kivitelű töltőállomás 2 db Typ2-es (2x*22 kW) csatlakozási lehetőséggel egyszerre két jármű töltésére alkalmas. Az élelmiszerlánc tervei között szerepel, hogy 2018 végéig közel 50 üzletüknél helyeznek majd üzembe töltőállomásokat.


Fotó: Polyák Attila - Origo
 
Az MVM Partner Zrt. hosszú távon támogatja ügyfelei energetikai igényeit, ezért fontos számunkra, hogy az energiahatékony működés kialakításában, fenntartásában is partnerei lehessünk a vállalkozásoknak – emelte ki a sajtótájékoztatón Szentirmai Tamás, az MVM Partner Zrt. értékesítési igazgatója.
 
A két cég közösen vállalta a beruházás költségeit.
 
Az MVM Partner Zrt. mára – mint Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője – a hazai energiapiac meghatározó szereplőjévé vált. Részt vesz a magyarországi nagy, közép és kisvállalkozások villamos energiával és földgázzal történő ellátásában, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is. 2010-től önkormányzati intézményekkel és közvilágítási fogyasztókkal bővült a cég portfoliója. A társaság az energiakereskedelmen és értékesítésen túl energetikai szolgáltatásai révén segítséget nyújt a villamosenergia-felhasználás optimalizálásában is.
 
Szerző: Bujtás Merdzsán