Energetika témában kutató egyetemistákat díjazott a MEKH

Mekh.hu 2016. augusztus 2.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatja azokat a tehetséges fiatalokat, akik már az egyetemi éveik alatt elkötelezték magukat az energiaipar jövőjét illetően.

A BME Energetikai Szakkollégiumával együttműködve az idei tanévben Energetikai Diplomadíj-pályázatot hirdetett a hivatal a szakterületeihez kapcsolódó tanulmányokat folytató tehetséges hallgatók számára. A MEKH pénzjutalomban részesítette azt a három hallgatót, akik a hivatal és az ország számára fontos energetikai témakörben a legkiválóbb pályamunkát nyújtották be.A díjakat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese és Péter Norbert, a BME Energetikai Szakkollégiumának elnöke adták át kedden a hivatal székházában. Az első három helyezett pályázó olyan társadalmilag fontos problémákra keresi a válaszokat, amelyek megoldása a közeljövőben elkerülhetetlen – mondta Grabner Péter a díjátadó ünnepségen, majd hozzátette, ilyen felkészült és elhivatott szakemberekre van szüksége a hazai energiaiparnak és a hivatalnak egyaránt.
 
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Diplomadíj-pályázatára 9 pályamű érkezett. Valamennyi beérkezett pályázat magas színvonalú és aktuális témákat elemző dolgozat. Az összesített pontszámok között minimális volt az eltérés, így a pályázati kiírás értelmében nagy szerepük volt az egyéb szakmai tevékenységeknek, mint például a korábbi tudományos munkáknak, publikációknak. A MEKH 600 ezer forint összdíjazásban részesítette az első három helyezett hallgatót.
 
A MEKH célja, hogy a jövőben az összes olyan felsőoktatási intézményre kiterjessze a pályázatot, ahol energetikai képzés folyik.
 
A díjazottak:
 
Táczi István – Energiatárolás alkalmazásai, különös tekintettel az elosztó hálózatokra
Pintér László – Fogyasztói befolyásolás lehetőségeinek vizsgálata különös tekintettel az ipari fogyasztókra
Tóth Zoltán – Családi ház villamos energia ellátásának fejlesztése