Megvannak a továbbjutók az MVM start up versenyén

Vg.hu 2018. február 23.

Nyilvánosságra hozták az MVM EDISON Light Up! 2017 energetikai startup verseny nyerteseinek névsorát. A beérkezett pályázatok legjobbjai a Budapest Music Centerben tartott rendezvényen mutatkoztak be – közölte az MVM csoport.

Kihirdették az MVM EDISON Light Up! 2017 energetikai startup verseny nyerteseinek névsorát. A beérkezett pályázatok legjobbjai a Budapest Music Centerben tartott rendezvényen mutatkoztak be.
 
A második fordulóba továbbjutó tizenkét innovációt az MVM Csoport inkubációs tagvállalata, a Smart Future Lab Zrt., valamint a programban partnerként résztvevő IBM mentorálja az elkövetkező két hónapban.
 
Az MVM EDISON Light Up! pályázatot 2016-ban hirdette meg először az MVM Csoport. A program sikerének köszönhetően a társaságcsoport frissített témakörökkel újra kiírta a pályázatot. A beérkezett pályamunkákkal szemben továbbra is elvárás volt, hogy újító energetikai megoldásokat mutassanak be, valamint eleget kellett tenniük a feltételnek, hogy a clean energy, energy efficiency, IoT, Big Data és mesterséges intelligencia témakörökhöz kapcsolódjanak.
 

Forrás: MVM
 
Az MVM Edison 2017-es pályázat eredményhirdetésén, a február 22-én színpadra lépő díjazottak elképzelései közt találkozhattunk napenergiával működtetett termoakusztikus hűtőgéppel, olyan kezes-lábas játszóházzal, ahol a 100 százalék ÖKO termékeket a humánenergia működteti, jövőbemutató design termékkel és okosotthon rendszerrel is, mellyel képesek leszünk az otthoni eszközeinket bárhonnan irányítani.
 
A továbbjutó pályázatokat egy-egy millió forinttal honorálta a zsűri, valamint belépést nyertek a második forduló inkubációs mentorprogramjába, amelynek végén a tizenkét pályázatból négy végső nyertes maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére kaphat lehetőséget, hogy a jövő meghatározó vállalkozásává váljon.
 
Az MVM EDISON program végső eredményhirdetése, ahol megtudjuk, hogy a most továbbjutott tizenkét pályázat közül mely négy kerül ki nyertesként, május közepére várható.
 
A nyertesek névsora:
 
Biró Szabolcs: Kezes-lábas játszóház; Kovács Gábor, Sohajda István: Parabolikus napkollektor; Fabricius Csaba, Fabricius-Nagy Emese, Horváth Bence Ede: IORA moduláris rendszer; Kristóf Dániel, Barabás Bence, Barabás Máté, Bödecs Bálint, Németh Balázs, Németh Barnabás: AeonEL Flare; Körmöczi Levente, Tóth Tamás: Radarsenal; BES Európa Kft.: Wastewater treatment; Kovács Attila, Kovács Tibor: E-zászló; IoTrend Kft.: IoTrend; különlegesotthon.hu Kft.: Napelemek drón kontrollja; Gulyás Attila, Trefán Szilárd: Napenergiával működtetett termoakusztikus hűtőgép; Fröhlich Balázs, Kálovics András: SKART-Electronic motorcycles; Self Smart Home Kft.: IDOMIO
 
Két startup-befektetéssel és egy újabb együttműködési megállapodással zárta az MVM Zrt. és a Smart Future Lab Zrt. 2017-es akvizíciós évét. Az EH Invest Zrt. stratégiai partnersége így már az invesztícióban – az MVM EDISON programból elsőként – részesült POIZO-t és az újonnan felfedezett Smart Charging startupok fejlődését is segítheti.
 
Forrás: Vg.hu