Száz szarvasmarha ellátása, egyetlen feltöltéssel

Agrarunio.hu 2017. december 27.

Az elektromos hajtású gépek az állattenyésztésben is egyre nagyobb teret hódítanak. A német Siloking most olyan takarmánykeverő-kiosztót alkotott, amely akár 100 szarvasmarhát is képes kiszolgálni egyetlen feltöltéssel.

 
Tisztán elektromos működtetésű önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsit fejlesztett ki a német Siloking. A hannoveri Agritechnicán bemutatott újdonság (becsületes nevén: TruckLine e.0 eTruck 1408) 8–14 köbméteres tartállyal érhető el, s a legkisebb változat a 225 cm-es magassága és 223 cm-es szélessége révén az alacsonyabb és szűkebb épületekben is képes dolgozni.
 
A Siloking szerint az új gép egyetlen töltéssel akár 100 szarvasmarha etetését is el tudja végezni, pedig nemcsak a hajtásért, de a keverésért is elektromotorok felelnek. Ha az akkumulátor teljesen lemerül, 11 órát igényel a feltöltése. A kormányzás az egymáshoz meglepően közel került hátsó kerekeken keresztül történik, így a gép elképesztő fordulási és manőverezési képességgel rendelkezik. A kiosztó ajtó a bal oldalon kapott helyet.
 
A bajor központú Siloking a Föld több mint 50 országába exportálja termékeit. A családi tulajdonban lévő cég bő 300 alkalmazottat foglalkoztat. Vontatott gépeket is árusítanak az önjáró takarmánykeverő-kiosztók mellett, ennek az elektromos változatnak az ára Németországban 100 ezer euró körül alakul.
 
Forrás: Agrarunio.hu